Želite hraniti lavove? Prijavite se, Zoo vrt traži volnetare!

zoo-volontiranjeZahvaljujući posebno osmišljenom programu Zoološkog vrta grada Zagreba građani će se izravno moći uključiti u brigu o tamošnjim životinjama, biljkama, edukaciji posjetitelja te izgledu Zoo vrta.
Zoo volontiranje…životinjski dobar osjećaj! slogan je ovog programa.

Zoološki vrt grada Zagreba redovito uključuje građane u svoje programe tijekom kojih učenici i studenti provode praktičnu nastavu i istraživanja, a institucije i nevladine udruge surađuju na projektima zaštite životinja te kroz edukaciju. Program volontiranja se razvio kako bi se svi zainteresirani građani mogli uključiti u rad Zoološkog vrta.
Volonteri mogu postati isključivo osobe starije od 18 godine. Za volontiranje se prijavljuju putem obrasca, a nakon odabira najboljih kandidata, volonteri moraju proći posebnu obuku i potpisati ugovor o volontiranju.
Volontirati mogu povremeno, najmanje jedanput tjedno u nizu od tri sata ili u sklopu dugotrajnog volontiranja, najmanje 20 sati tjedno u periodu od tri mjeseca. Program volontiranja pokriva četiri područja – životinje, biljke, edukaciju i zoo podršku, a svaki volonter može izabrati jedno ili više područja.
Naime, mnogi rad u Zoološkom vrtu vide isključivo kroz rad sa životinjama, no za uspješno djelovanje Vrta neophodno je mnogo više – od održavanja šetnica i zelenih površina do pripreme edukativnih materijala za posjetitelje.
Iako se od volontera očekuje da surađuju i na takvim poslovima, volontiranje u Vrtu bit će im jedinstvena prilika da čudesan svijet životinja otkriju izbliza – bilo kroz klasičnu brigu ili kroz niz aktivnosti usmjerenih na povećanje njihove dobrobiti kao što su uređenje nastambi, obogaćivanje okoliša te promatranje životinja.
Kroz program volontiranja građanima se omogućuje da svojom sposobnostima i stručnošću doprinesu napretku i razvoju Vrta, a istodobno i sami razviju neke nove vještine. Sve to prati, citirat ćemo slogan Vrta, životinjski dobar osjećaj.
Ako želite doznati više o ovom programu, pročitajte sve o volontiranju na web stranici Zoološkog vrta.