ZDRUŽENE SNAGE: Pod trenerskom palicom Ćire Blaževića za djecu s autizmom

Ćiro Blažević za djecu s autizmom
Foto: Press

Trener svih trenera Ćiro Blažević, komičar Ivan Šarić, pjevačica Ivanka Boljkovac, Zlatan Zuhrić Zuhra samo su dio brojnih “hrvatskih celebova” koji su se odazvali i sudjelovali na HURA!-u 2017.

Riječ je o humanitarno-sportskom događanju u kojemu su naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomagale djeci s poteškoćama iz autističnog spektra.

Drugu godinu za redom poznati i nepoznati junaci, a u “nepoznate” spadaju npr. ekipa hrvatskih poduzetnica, te studentice i studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iskušali su ove subote svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – bubble nogometu, te su uspjeli na nogometnom terenu Zagrebačkog Velesajma razbuktati svoje natjecateljske strasti u međusobnim duelima. A sve kako bi nabavila vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala, uz pripadajući software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život, u čemu se zahvaljujući donacijama i uspjelo.

“Sretan sam što sam danas bio dio ovog zanimljivog događanja, posebice jer je i meni jedna vrlo bliska i draga osoba ima autizam, stoga iz prve ruke znam za što smo danas ovdje. Siguran sam da će pobijediti dobronamjernost i humanost, te prije svega duh dobre zabave” – jasan je bio trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, koji je u ovom duelu vodio ekipu zagrebačkih poduzetnica.

Želja pokretača i organizatora ove humanitarno sportske aktivnosti, tvrtki Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima, jeste prije svega povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu kroz nabavku sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

“Sretan sam što su ovaj bubble nogometni turnir danas podržali mnogi poznati i manje poznati građani Hrvatske kako bi nabavili vrijedna komunikacijska sredstva za djecu s poteškoćama iz autističnog spektra. Danas je pobijedila dobra volja, zabava, želja za pomaganjem, a oni koji su ostavili dušu na terenu, pokazali i zavidan nivo sportskog (ne)znanja. Idemo dalje s novim projektom HURA! 2018, već planiramo nove humanitarne akcije” – najavio je Siniša Prugovečki, idejni začetnik projekta i direktor tvrtke Metroteka d.o.o.

Uz mnoge hrvatske “celebove” HURA! 2017 odazvali su se i štićenici Centra za autizam iz zagrebačke Dubrave, te njihovi roditelji, članice i članovi Virtulanog ženskog poduzetničkog centra – zagrebačke poduzetnice i poduzetnici, kao i predstavnici Grada Zagreba na čelu s Romanom Galić, pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Komentari