Zbog utakmice Hrvatska – Danska uvodi se poseban režim prometa, donosimo sve detalje

Foto: MUP

Za vrijeme utakmice Uefine Lige nacija između Hrvatske i Danske (stadion Maksimir, četvrtak, 22. rujna 2022. godine u 20:45 sati) bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

“Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda. Policijski službenici će prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja intenzivno opservirati područje Grada Zagreba, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba”, stoji u objavi PU zagrebačke.

Temeljem prethodne suglasnosti nadležnog gradskog ureda Grada Zagreba i Rješenja Policijske uprave zagrebačke u četvrta se, u vremenu od 06.00 do 24.00 sata, privremeno se zatvara prometa i to:

– parkiralište ispred zapadne tribine stadiona Maksimir,
– parkiralište tržnice Borongaj,
– poligon za obuku vozača Borongaj,
– parkiralište kod bazena Svetice,
– parkiralište od spomenika Bacača diska do zapadnog parkirališta stadion Maksimir,
– D. Budaka od tržnice Borongaj do bazena Svetice,
– Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici,
– Zapadno parkirlaište Ekonomskog fakulteta, Trg J. F. Kennedya.

Također se u vremenu od 18.00 do 24.00 sata privremeno se zatvara krajnja desna prometna traka zapadnog kolnika Avenija Gojka Šuška od raskrižja Ulice Štefanovec do raskrižja s Maksimirskom cestom.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona.

“Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će s policijskim službenicima na dan održavanja javnog okupljanja sankcionirati vozače nepropisno parkiranih, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. S obzirom na to da posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, savjetujemo da ako na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona”, poručuju iz PU zagrebačke.

Sve sudionike u prometu mole za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja.