Zbog poskupljenja plina za gospodarstvo Tomašević odlučio smijeniti šefove Plinare!

Gradonačelnik Tomašević objavio imena novih članova Uprave Zagrebačkog Holdinga
Foto: Screenshot Facebook

Gradska plinara-Opskrba nije u vrijeme niskih cijena ugovorila plin za gospodarstvo. Svoju grešku sada “popravljaju” tako što su poslali višestruko veće račune poduzetnicima.

Gospodarstvenici će ispaštati zbog, kako kaže jedan stručnjak iz energetike, “neshvatljive i nedopustive pogreške” uprave zagrebačke Plinare, piše 24 sata.

Oni su mogli, ali nisu, ugovoriti znatno niže cijene isporuke. Išli su se “kladiti i kockati”, za veliki dio plina su očekivali da će cijena pasti. A ona je drastično porasla.

Primjerice, u svibnju su mogli zaključiti ugovore za 27 eura po megavatsatu, ali nisu. U listopadu je cijena plina na burzi dosegla i 140 eura.I onda, kako bi izbjegli gubitke, Gradska plinara-Opskrba, sve su odlučili prevaliti na poduzetnike.

Plinara-Opskrba je u sastavu Zagrebačkog holdinga. Vode je HDZ-ovci Igor Pirija i Ivona Ilijaš, supruga bivšeg HDZ-ova predsjednika Kluba zastupnika.

Kako saznaje 24 sata, oni su nakon afere danas poslijepodne smijenjeni.

“Njihov jedini posao je trgovina plinom i zato je ovakvo nešto nedopustivo”, obrazlaže razloge smjene sugovornik iz gradske uprave.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i novi predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković su usuglasili smjenu. Bit će zamijenjen i cijeli Nadzorni odbor.