Zbog biciklističke utrke CRO Race u nedjelju poseban režim prometa u središtu grada

Biciklisti na Trgu sv. Marka
Ilustracija | Foto: Zagreb.hr

Zbog biciklističke utrke CRO Race koja se vozi do cilja na Trgu sv. Marka, u nedjelju će na području Gornjeg grada promet biti zatvoren otprilike između 12.30 i 15.30 sati.

Također, prije i za vrijeme prolaska biciklista, promet će biti biti zatvoren ili otežani u ulicama koje su na trasi utrke.

Policijska uprava zagrebačka vozačima preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama Gornjeg grada i užeg centra Svete Nedelje i Zagreba, te da izbjegavaju prometnice kojima će se utrka kretati od Svete Nedelje, preko Kerestinca, prema Ježdovečkoj ulici i državnoj cesti D1 između 11 i 12 sati, te kasnije od čvora Ivanja Reka i Slavonske avenije prema centru Zagreba između 13.30 i 15 sati.

Zbog održavanja biciklističke utrke u vremenu od 10 do 11.30 sati zatvorit će se promet na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji, a na ostalim ulicama na trasi kretanja promet će se zatvarati prije nailaska utrke pod pratnjom policije;

Također, od 6 do 15.30 sati u Zagrebu će biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje u sljedećim ulicama:
– Gundulićeva, na dijelu od Mihanovićeve do Hebrangove,
– Ulica T. Brezovačkog, od Mesničke do Trga sv. Marka,
– Opatička, na dijelu od Ul. 29.10.1918. do Demetrove ulice,
– Medvedgradska, istočna parkirališta južnije od Vrančićeve,
– Tkalčićeva od TC Kaptol do Mikloušićeve;

U vremenu od 11 do 15.30 sati u Zagrebu će se ukinuti taxi stajališta u Mesničkoj ulici, u Vlaškoj ulici, kod Kurelčeve te autobusno stajalište u Palmotićevoj ulici, južnije od Vlaške ulice.

Od 12 do 15.30 sati preusmjerit će se tramvajski promet Ilicom na dijelu od Trga bana J. Jelačića do Frankopanske.

Vozačima se preporučuje da u vremenu prolaska utrke koriste obilazne prometnice, kao što su Branimirova ulica, Avenija Dubrava, Zagrebačka avenija, Ulica grada Vukovara i dr.

Komentari