Završnica kuharskog kupa 16. i 17. rujna u Sheratonu

Natjecanjem 5. kola “Medeno srce Zagreba”, 16. i 17. rujna u Zagrebačkom Sheratonu završit će deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

kuhar-hr-630

Nakon držanih 4. kola u Kutini, Čakovcu, Bjelovaru i Vinkovcima, u Zagrebu ćemo saznati novog ukupnog pobjednika i vlasnika velike kristalne kuhače.

Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku.

Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Natjecanje 5. kola održava se u organizaciji Udruge kuhara grada Zagreba, a na njemu će sudionici pripremati svečane hladne plate od svježeg lososa, Dukat sireva i rotkvice, glavno jelo od od pilećih prsa (file) i šparoga, a slastičarko umijeće pokazati će kod pripreme hladnog deserta pripremljenog od meda, čokolade i jagoda.

Radove natjecatelja ocjenjivat će eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a koji će osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bit će posebno vrednovana.

Izvor: Kuhar.hr