ZARAŽENI KORONOM KRŠE PRAVILA: Jedan odvezao auto u stanicu za tehnički pregled, drugi pijan vozio

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija izvijestila je o dva slučaja grubog kršenja mjera koje su propisali epidemiolozi.

Jedan 28-godišnji muškarac iz Sesveta došao je do Novog Zagreba kako bi obavio poslove vezane za prijenos vlasništva vozila, dok je 47-godišnjak na kolniku Avenije Marina Držića zaustavio Mercedes i zaspao za volanom.

Naime, sumnja se da je 28-godišnjak iz Sesveta 30. listopada 2020. godine napustio adresu boravišta u Sesvetama, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući na adresi boravišta iz razloga što je bio pozitivan na virus Covid-19. U stanicu za tehnički pregled vozila na području Novog Zagreba stigao je u jutarnjim satima, kako bi riješio poslove vezane za prijenos vlasništva nad vozilom. Na taj način, doveo je u opasnost od širenja zarazne bolesti, osobe s kojima je bio u kontaktu, priopćila je PU Zagrebačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

U drugom slučaju radi se ok 47-godišnjem muškarcu koji pod utjecajem alkohola i pozitivan na COVID-19 upravljao vozilom u prometu, pa zaspao zaustavljen na kolniku.

Jučer, 24. studenoga oko 1.10 sati na kolniku Avenije Marina Držića policijski službenici uočili su zaustavljeno vozilo marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka s uključenim motorom, a u kojem je vozač spavao, priopćila je PU Zagrebačka.

Autoophodnja na mjestu događaja utvrdila je da je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom da bi se potom s njime zaustavio, bez gašenja motora, te zaspao.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola, tj. mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka utvrđeno je da je vozač prethodno upravljao vozilom pri koncentraciji od 1,57 g/kg alkohola u krvi.

Također kod sebe prilikom upravljanja nije imao ni vozačku ni prometnu dozvolu.

Daljnjim provjerama, utvrđeno je da vozač ima na snazi izrečenu mjeru COVID-19 -liječenje na adresi boravka.

Protiv 27-godišnjaka iz Sesveza podnesena je kaznena prijava za “širenje i prenošenje zarazne bolesti”, dok će nad 47-godišnjakom po isteku mjere policijski službenici provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela “širenje i prenošenje zarazne bolesti”.