ZAPREŠIĆ: Predstavljen novi koncept manifestacije Dani Jelačića

ZAPREŠIĆ: Predstavljen novi koncept manifestacije Dani Jelačića
Foto: Press

Danas je u Vršilnici Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću predstavljen program ovogodišnjeg izdanja manifestacije Dani Jelačića, te njen novi središnji program “Trenutak uspomene s banom”.

Radi se o interaktivnoj predstavi u zabavno-tematskom Jelačić vlaku koji sve posjetitelje s Glavnog zagrebačkog kolodvora vraća u prošlost; u davnu 1849. na imanje bana Josipa Jelačića.

Dani Jelačića 2019.
Foto: Press

“Dani Jelačića održavaju se već 24. godine tradicionalno u listopadu, mjesecu u kojem je rođen sam ban Josip Jelačić, te upravo na njegov rođendan, 16. listopada Grad Zaprešić obilježava Dan grada.” podsjetio je gradonačelnik Željko Turk koji je pozdravio sve okupljene i istaknuo kako ga veseli novi program kojim će Zaprešićanke i Zaprešićani obilježiti rođendan svoga grada.

Kroz desetodnevni program svi će posjetitelji moći uživati u raznolikom sadržaju: koncertima popularnih domaćih izvođača, večerima poezije, plesa i pjesme zaprešićkih KUD – ova, vođenim dnevnim i noćnim turama po Novim dvorima, atraktivnim radionicama i aktivnostima za najmlađe, gastro kutku i drugim sadržajima koji sve posjetitelje čekaju na dvije glavne lokacije; u Novim dvorima i na Trgu Ivana Pavla II.

“Po prvi put Jelačićevim danima dodajemo turističku komponentu; manifestacija će trajati deset dana, a program će biti prožet odabranim i kvalitetnim sadržajem. Cilj nam je ovom manifestacijom ispričati priču o Jelačiću, kao jednoj od najvažnijih osoba hrvatske povijesti, oživiti povijesni prostor Novih dvora u kojem je ban živio i u kojem se nalazi njegova grobnica te privući turiste uz bogat kulturno – zabavno – obrazovni program kako bi upoznali Zaprešić”, Istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto.

Jelačić vlak
Foto: Press

Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je kralju zabave, popularnom Joletu koji će nastupiti na trgu, a uz njega, Zapreščani će ove jeseni uživati i u koncertima Mije Dimšić i popularnog zbora A.K.A. Cresendo koji će svirati u prekrasnom ambijentu Novih dvora dok će u crkvi sv. Ivana Krstitelja tradicionalno nastupiti Zagrebačka filharmonija te Sandra Bagarić i Đani Stipaničev. Manifestaciju će zatvoriti grupa Magazin nakon obiteljskog dana na šetnici.

Središnji program Jelačićevih dana bit će 12. i 13. listopada u Novim dvorima koji se to prigodom pretvaraju u malu Jelačićevu bajku.

“Dani Jelačića moraju biti moderna manifestacija koja slavi povijest, tradiciju i lik bana Jelačića, a koju ćemo u sljedećih pet godina pozicionirati kao jednu od najprepoznatljivijih manifestacija središnjeg dijela Hrvatske. Istovremeno ona je odraz karaktera zaprešićkog kraja, ali i turistički proizvod koji na najbolji mogući način prezentira našu turističku ponudu”, rekao je direktor TZ grada Zaprešića Toni Ganjto.

“Povijesno bogatstvo Novih dvora Jelačićevih koji se nalaze nadomak Zagreba treba pozicionirati kao jedno od središnjih mjesta hrvatske povijesti i upravo Danima Jelačića želimo osvijestiti koliko je važno ne zaboraviti ostavštinu bana Josipa Jelačića. Pametni i kreativni turizam mora biti temelj našeg uspješnog razvoja koji ćemo implementirati kroz platformu novih doživljaja zaprešićkog kraja, ali i integriranog upravljanja destinacijom kao zalog stručnog i dobro usmjerenog razvoja destinacije”, zaključio je Toni Ganjto, direktor TZ grada Zaprešića.

Cjelokupni program možete pogledati na www.visitzapresic.hr.

Komentari