Zanimljive glazbene i sportske priče na Inspiracijama

Foto: Press / Inspiracije

Piše: Sandra Brambilla

Željno isčekivano tradicionalno mjesečno okupljanje na kulturno-društvenom događanju Inspiracije, u organizaciji Anite Vukušić Crevar i moderatorice Jane Fabijanić, obilježilo je u ožujku okruglo 20-to druženje u luksuznom prostoru EU Business Club-a u poslovnom neboderu Sky Office u Zagrebu.

Uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, sa zanimanjem smo slušali pozdravne riječi naše Anite i Jane, kao i najavu panelista ovomjesečnoga događanja, na kojemu se prisutni mogu družiti, zabaviti i nešto novo naučiti, poslovno i osobno povezivati, te na taj način širiti krug prijatelja i poslovnih suradnika.

Foto: Press / Inspiracije

Pop pjevačica, Splićanka, studentica engleskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Albina Grčić svoju karijeru započela je natjecanjem u showu „The Voice Hrvatska“, gdje je završila na trećem mjestu.

Albina Grčić
Foto: Press / Inspiracije

Kao jedna od 14 finalista natjecanja „Dora 2021.“ nastupila je s pjesmom “Tick-Tock” koju su napisali Branimir Mihaljević, Max Cinnamon i Tihana Buklijaš Bakić. Izabrana je za hrvatsku predstavnicu Eurovizije 2021. u Rotterdamu.

Naša simpatična, jednostavna i skromna gošća, koja je išla i vraćala se s Dore autobusom, oduvijek se bavi glazbom. Uz redovno školovanje pohađala je glazbenu školu na svoju inicijativu, uz poticaj roditelja, a šest je godina svirala klavir.

Kako je rekla, pjevanje se spontano razvijalo jer potječe iz glazbene obitelji koja je „po feštama pjevala za dobru spizu“. Nije tip osobe koja je pjevala u javnosti, već je to radila u svoja četiri zida.

Tijekom glazbenog obrazovanja sudjelovala je u zboru s kojim je išla na natjecanja i vježbala višeglasje. Iskustvo u showu „The Voice Hrvatska“ pomoglo joj je da stekne povjerenje u sebe i da ne sumnja u svoje glazbene sposobnosti.

Nakon završetka showa, Grčić je potpisala ugovor s diskografskom kućom „Universal Music Croatia“, a 2020. godine izdala je svoj debi singl “Imuna na strah”. Naziv pjesme „Tick-Tock“ dao je Mihaljević prema popularnoj društvenoj mreži TikTok.

Mlada i vesela Splićanka kaže da je pjesmu doživjela u kontekstu oslobađanja od svih toksičnih ljudi, komentara i odnosa, a može ju se shvatiti i u ljubavnom kontekstu, kao i povezati s aplikacijom TikTok jer dio teksta govori o nezdravoj ovisnosti o igricama.

Za njezin styling zaslužni su stilist Stefano Orlić, za make up Karlo Rusan, za frizuru Zvonimir Franić, a koreografiju je osmislila Helena Janjušević. Otkrila je da će nastup u Rotterdamu biti drukčiji od onoga viđenog na Dori, kao i da je sretno zaljubljena.

MNK Futsal Dinamo, malonogometni klub predstavili su nam osnivač, hrvatski reprezentativac, aktualni izbornik švedske futsal reprezentacije i predsjednik MNK Futsal Dinama Matija Đulvat i liječnik estetske medicine Nikola Milojević, vlasnik i klinički direktor Poliklinike Milojević i klinike Milo Clinic u Londonu, član Nadzornoga odbora Kluba i jegov sponzor.

Foto: Press / Inspiracije

Klub je osnovan 21. ožujka 2012. godine. Prvi predsjednik kluba bio je Matija Đulvat, a trener Mate Čuljak. Na pitanje što je futsal i koja je razlika između malog nogometa i futsala, odgovorili su da je futsal službeno ime sporta koji je priznat od FIFA-e i UEFA-e, a igra se u dvorani.

Igraju ga dvije momčadi od kojih svaka broji po četiri igrača i vratara. Tu je i najveća razlika između futsala i malog nogometa koji se u Hrvatskoj po turnirima uglavnom igra po sistemu 5+1, dakle pet igrača i vratar.

Nastavili su s pričom da su u proljeće 2014. godine pripadnici navijačke grupe NK Dinama, Bad Blue Boysi, došli na ideju osnivanja vlastitog malonogometnog kluba kako bi se na njegovim utakmicama okupljali navijači Dinama i kako bi se nastavila tradicija navijanja za Dinamo u Zagrebu, s obzirom na to da su, u tom periodu, represija i veliki broj zabrana udaljili mnoge Dinamovce sa stadiona Maksimir.

Kako je već postojao klub Futsal Dinamo, BBB su uspostavili kontakt s osnivačima Futsal Dinama, Matom Čuljkom i Matijom Đulvatom, koji su, kao veliki navijači NK Dinama, futsal klubu i nadjenuli ovo slavno i ponosno ime.

Futsal Dinamo je tako krenuo od nule, na krilima i snazi svojih volontera koji su pretežno dolazili iz redova Bad Blue Boysa, iako su se u rad Kluba od samoga početka uključili i “obični” navijači Dinama.

Klub je rastao i razvijao se, a Bad Blue Boysi bili su sve manje uključeni u operativni rad kluba.

Glavni ciljevi su povezivanje s lokalnom zajednicom, promicanje dinamovštine, sportskog duha i ljubavi prema Zagrebu i Dinamu te poticanje što većeg broja djece i mladih na bavljenje sportom.

Foto: Press / Inspiracije

Kako su istaknuli peti su klub u Hrvatskoj po praćenosti na društvenim mrežama, novinama i itd., sami pišu na webu i plasiraju objave dalje, a ljudi ih prepoznaju i prate.

Govorili su o uspjesima, sponzorima, financiranju kluba, sponzoriranju od članova i navijača, o prijenosu utakmica putem streaminga za vrijeme korone, kako od Grada Zagreba dobiju 10% od ukupnog budžeta Kluba, održavanju humanitarnih akcija pogotovo za potresom pogođena područja, o mentalnom bogatstvu koje pruža ovaj sport…Pozvali su sve da dođu na utakmice i navijaju.

Za ugodnu atmosferu, uz odličan izbor glazbe, pobrinuli su se sponzori Franck sa svojom Superiore Tea linijom čajeva (naranča-đumbir, matcha ginseng i slatke bazgine bobice), Poliklinika Milojević i dr. Nikola Milojević, Henkel, Beiersdorf Global AG s Nivea kremama, Dukat sirevi, Hendricks gin s koktelima od bijelog, rose i ginger tonika, kao i Freixenet pjenušac, neizostavno piće dobrodošlice. Uslijedila je tradicionalna tombola za čije su nagrade zaslužni sponzori, uljepšavši večer sretnim dobitnicima.

Na kraju još jedne inspirativne večeri želimo puno sreće našim gostima, Albini na Eurosongu, kao i MNK Futsal Dinamu na budućim pobjedama i što boljem plasmanu.