ZANIMLJIV PROJEKT ZA NAJMLAĐE: Predstavljena prva slikovnica iz serije “Zaviri u priču”

ZANIMLJIV PROJEKT ZA NAJMLAĐE: Predstavljena prva slikovnica iz serije "Zaviri u priču"
Foto: Monika Kravić

Prva dječja slikovnica iz serije “Zaviri u priču” predstavljena je u subotu u Zagrebu, a radi se o slikovnici “Čarapna pustolovina”. Autorica ove pustolovne slikovnice je Mirna Gott, a za ilustracije je zaslužna Lidija Kraljević.

“Jako smo zadovoljne reakcijama klinaca! Sve ih je zanimalo – slikovnica, čarapice, lutke i kazalište! To nas najviše veseli, jer su djeca naša publika i za njih to radimo. Nastavljamo dalje!”, istaknule su autorice.

Predstavljanje je održano na otvorenom zbog već svima poznate epidemiološke situacije, a malena publika bila je oduševljena što je sve bilo u dječjem parku.

Kćeri autorica pročitale su priču znatiželjnim budućim lovcima na odbjegle čarape, nakon čega su se Mirna i Lidija predstavile te djeci ispričale kako nastaje slikovnica. Djeca su zatim sa štirka skidala čarapice i otkrivala blago u njima.

“Čarapna pustolovina” prvi je projekt ovog kreativnog dvojca, koji igrom slučaja dijeli kućnu adresu i pregršt kreativne energije, pa je tako priča predstavljena i u obliku minijaturnog lutkarskog kazališta, kojim su također upravljala upravo djeca.