Zaklada Ana Rukavina poziva na “Dan otvorenih srca”

U srijedu, 27. studenoga, od 10 do 18 sati u Zakladi Ana Rukavina (Kneza Mislava 10, Zagreb) na “Danu otvorenih srca” podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

ana-rukavina

Osim upisa u Registar, Zaklada Ana Rukavina će ovom prilikom svim posjetiteljima pružiti informacije o svome radu i ciljevima te ostvarenim rezultatima. Akcijom „Dan otvorenih srca“ Zaklada Ana Rukavina još jednom želi građane podsjetiti na to da svi mi u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo izliječiti teško bolesne među nama te kako uz pozitivan stav u životu, širenje dobre energije i vjere u život zajedno možemo činiti dobro i spašavati živote.

Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pojasnit će i liječnici koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na moguća pitanja.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Potrebno je samo popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Odazovite se ovom pozivu i pomozite zajedničkom radu na jačanju kulture građanske solidarnosti i prenositi životne vrijednosti koje našem društvu donose neprocjenjivi osjećaj zajedništva.

Rezultati naše uspješne suradnje Zaklada Ana Rukavina i hrvatskih građana vidljivi su i u našem doprinosu svjetskom registru (Bone Marrow Donors Worldwide) u koji je iz Hrvatske do sada prijavljeno 33.791 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 2.379 doza krvi iz pupkovine. Iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja KMS izdano je 37 transplantata. Od toga, uspjeli smo dati nadu za život 21 pacijenata u Hrvatskoj i 16 izvan Hrvatske.