Zaklada Ana Rukavina održala Dan otvorenih srca

Nakon Dana otvorenih srca koji Zaklada Ana Rukavina organizira u spomen Aninog preranog odlaska, Registar je veći za 215 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica.

zaklada_ana_rukavina

Tijekom Dana otvorenih srca održanog 27. studenog u prostorijama Zaklade, svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju Banke krvi iz pupkovine “Ana Rukavina” i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.

“Naša misija kontinuiranog širenja Registra živi upravo zahvaljujući našim sugrađanima i zato hvala svima koji su nam se pridružili na Danu otvorenih srca. Svi građani koji su svojim upisom u Registar pokazali otvoreno srce i solidarnost, pomažu teško oboljelima diljem svijeta jer je naš Registar dio svjetskog. Ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane da se još jednom zajedno s nama vesele i plešu na koncertu “Želim život” 19. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića”, izjavila je Mirta Vrančić, voditeljica ureda Zaklade.

Tradicionalni koncert “Želim život”, koji Zaklada organizira na glavnom gradskom Trgu, i ove će godine izravno prenositi Nova TV. Ovim koncertom, koji se održava devetu godinu zaredom, Zaklada želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san ostvari.

Svi građani, koji ne budu mogli sudjelovati na koncertu, mogu pomoći radu Zaklade pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji će biti aktivan od 01. prosinca. Pozivom na humanitarni broj građani doniraju 5,00 kuna + PDV.

Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, hrvatski Registar danas broji više od 46.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je više od 43.000 uzoraka tipizirano. Kako je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide), darivatelji iz hrvatskog Registra dali su šansu za život 26 oboljelih u Hrvatskoj i 17 u inozemstvu.