Zaklada Ana Rukavina održala 5. Dan otvorenih srca

zaklada-ana-rukavina

Zaklada Ana Rukavina održala je u petak, 25. studenog, 5. Dan otvorenih srca u sjećanje na deset godina od Aninog preranog odlaska.

Ana nam je u naslijeđe ostavila plemenitu misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje “malih ćelavih glavica” te je održanim Danom otvorenih srca Hrvatski registar veći za 102 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica koji pomažu ostvariti Aninu misiju i san.

Tijekom Dana otvorenih srca održanog 25. studenog u prostorijama Zaklade, svoju podršku nastupom dala je i rock skupina Vatra čiji članovi su se pridružili Hrvatskom registru i tako doprinijeli obilježavanju desete obljetnice rada Zaklade Ana Rukavina. Ivan Dečak, frontmen Vatre, naglasio je kako je Ana svojim novinarskim radom podupirala same početke njihove karijere te joj povodom desete godišnjice preranog odlaska posvetio emotivnu izvedbu njihovog hita “Bilo je dobro dok je trajalo”.

zaklada-ana-rukavina-2

Tijekom ove tradicionalne akcije svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Hrvatski registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.

“Prošlo je tužnih deset godina otkada nas je Ana prerano napustila, ali sretna sam jer smo ispunili Aninu veliku želju, da Hrvatski registar napokon postane operativan kako bi povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. ‘Danom otvorenih srca’ željeli smo još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo ‘lijek’ kojim možemo spašavati živote te da uz otvoreno srce i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro”, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade i Anina majka.

Zaklada Ana Rukavina i ove godine, 19. prosinca, organizira tradicionalni božićni koncert “Želim život” na glavnom zagrebačkom Trgu, zajedno s medijskim partnerom Novom TV, uz izravan prijenos na Novoj TV. Ovim koncertom, koji se održava 11. put, Zaklada želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san ostvari. Svi građani, koji ne budu mogli sudjelovati na koncertu, mogu pomoći radu Zaklade pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji će biti aktivan od 01. do 31. prosinca. Pozivom na humanitarni broj građani doniraju 5,00 kuna + PDV.

Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, hrvatski Registar danas broji više od 52.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je više od 50.000 uzoraka tipizirano. Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 64 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime su 64 teško oboljele osobe iz Hrvatske i inozemstva dobile novu priliku za život.

Foto: Press