Zagrepčanin skuterom dostavljao švercane cigarete i lijekove za potenciju, u kući držao pravi arsenal

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim Zagrepčaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “nedozvoljena trgovina” i “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Policijski službenici s Trešnjevke posumnjali su da je osumnjičeni tijekom 2022. godine na ilegalnom tržištu, na zasad neutvrđen način, a sve s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi, neovlašteno nabavio veću količinu cigareta, raznih marki i proizvođača bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, kao i veću količinu lijekova za potenciju raznih proizvođača, priopćila je PU zagrebačka.

Foto: PU zagrebačka

Naime, također su posumnjali da 40-godišnjak nabavljene proizvode skriva u kući na području Novog Zagreba, kao i u kući na području Trnja odakle ih u manjim količinama u večernjim satima svojim skuterom razvozi i preprodaje građanima na području grada.

Policijska sumnja je potvrđena sredinom ožujka u večernjim satima kad su policijski službenici zatekli osumnjičenog kako iz kuće u Novom zagrebu iznosi 10 kutija cigareta bez odgovarajućih nadzornih markica te šest kutija lijekova za potenciju koje je potom spremio ispod sjedišta svog skutera.

Foto: PU zagrebačka

Prilikom postupanja 40-godišnjak je samoinicijativno policijskim službenicima predao proizvode, da bi potom bio uhićen i upoznat s zakonskim pravima nakon čega je također samoinicijativno iz kuće predao ukupno 6 669 kutija cigareta raznih proizvođača bez nadzornih markica, više plastičnih spremnika i kutija ispunjeni s preko 3 620 komada tableta za potenciju te dvije ručne bombe koje je neovlašteno nabavi na zasad neutvrđen način.

Tu nije bio kraj s obzirom da je isto tako iz kuće na području Trnja predao ukupno 8 946 kutija cigareta bez odgovarajućih nadzornih markica, osam automatskih pušaka raznih proizvođača ( MGV, Crvena zastava, Thompson, Šokac..), pet prigušivača za automatske puške, 46 raznih spremnika za vatreno oružje, jedan pištolj marke Browning, dva noža-bajonete za pušku te 1004 komada streljiva raznog kalibra, a koje je oružje i streljivo također neovlašteno posjedovao i nabavio.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.