ZAGREPČANIN RAZOTKRIO PREVARANTE: Na jarunskoj tržnici prodavali lažni med!

ZAGREPČANIN RAZOTKRIO PREVARANTE: Na Jarunskoj tržnici prodavali lažni med
Ilustracija | Foto: Pixabay

Zahvaljujući odlučnosti i trudu mladog Zagrepčanina pa li su prevaranti koji su na jarunskoj tržnici prodavali laži med, deklarirajući ga kao bagremov.

“U sezoni kada se bagrem posvuda smrznuo i pčele nisu donijele ni grama (osim nešto malo u Baranji), OPG Radošević Marijana prodaje bagremov med koji su oni uspjeli dobiti vrhunskim pčelarenjem. Ja kakav jesam, ne budi lijen, prijavljujem sumnju na patvoreni med, uplaćujem preko 5 tisuća kuna predujma (ako sam u pravu, DIRH mi vraća novce, a ako ispadne da je med ispravan- sorry, zadržat ćemo pare). Inspektorica je ubrzo izašla na teren, uzela 3 teglice bagrema, zapečatila ih i med ode u Njemačku na detaljnu analizu. Rezultat – med je patvoren. I to loše patvoren”, stoji u objavi Davida Pikutića.

Njegova izjava se masovno dijeli i komentira, a Pikutić poručuje kupcima da moraju pripaziti i obratiti pozornosti na prevarante.

“Eto kako se vara kupce i njihovu djecu. Dok se neki muče i trude dobiti što kvalitetniji med, drugi kupe na veliko smeće od glukozno-fruktoznog sirupa po 4 kn/kg i prodaju po 60kn. Gledaju kupce u oči i prodaju im med za zdravlje u ovim teškim vremenima. E pa nećete, razbojnici! Nadam se da će propisno biti kažnjeni (makar će to teško biti satisfakcija njihovim kupcima koji su si u čaj i na kruh mazali to govno)”, piše David Pikutić.

Iz OPG-a čiji je med krivotvoren za Novu TV su rekli tek kako su taj bagremov med povukli iz prodaje. Poslali su i rezultate analiza s Agronomskog fakulteta koje pokazuju da im ostale vrste meda zadovoljavaju uvjete. No, izjave nisu htjeli davati.

Inače, Državni inspektorat je prošle godine pri kontrolama u laboratorije poslao 30 uzoraka meda. Rezultati su pokazali da je 10 uzoraka bilo nesukladno. Zaprimljene su tek dvije prijave za med.