Zagrepčanin probio policijsku rampu, kad su ga napokon zaustavili u vozilu mu pronašli drogu

Foto: PU primorsko-goranska

Vozač iz Zagreba na kontrolnom punktu na Kikovici probio je policijsku postavljenu rampu, zatim se na znakove policije odbio zaustaviti. Kad su ga napokon ulovili, ispostavilo se da u vozilu prevozi drogu.

Osumnjičenog su u kasnim večernjim satima 3. travnja uočili policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka, kada je upravljajući teretnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka zaobišao naplatne kućice na Kikovici i probio postavljenu rampu na kontrolnom punktu, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Nastavljajući vožnju u smjeru Rijeke oglušio se na svjetlosne znakove interventne policije za zaustavljanje ubrzavajući vožnju da bi ipak ubrzo bio zaustavljen.

U vozilu kojim je upravljao uočene su vrećice, staklenka i drugi predmeti za koje se sumnjalo da je u njima droga.

Osumnjičeni je priveden na kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je uz uporabu službenog psa za droge obavljena pretraga vozila. Pretragom je pronađeno i oduzeto oko 33 grama marihuane, 6 grama amfetamina i tableta ecstasya.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama 46-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka utvrdili su mu i niz prometnih prekršaja reguliranih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, i to: teretnim vozilom upravljao je brzinom neprilagođenom uvjetima i stanju ceste prilikom čega je oštetio postavljenu rampu, oglušio se na znakove policije za zaustavljanje, a sa sobom nije imao ni vozačku dozvolu.

Isto tako, utvrđeno je da sa sobnom nije imao ni osobnu iskaznicu čime je počinio prekršaj iz domene Zakona o osobnoj iskaznici.

Komentari