Zagrepčani uz pjesmu i ples ušli u novu godinu, Tomašević čestitao na Trgu bana Jelačića

Foto: Grad Zagreb

Uz pjesmu, zdravicu i ples Zagrepčani i njihovi gosti veselo su u ušli u novu godinu. Na više lokacija u gradu održavao se raznovrsna program, a najznačajniji se, kako to već nalaže tradicija, održavao na Trgu bana Jelačića.

Za dobro raspoloženje više tisuća okupljenih građana pobrinuli su se grupa Let 3 i Zagrebačka filharmonija.

Nešto prije ponoći Gradonačelnik se pridružio izvođačima na pozornici na Trgu bana Jelačića i svima u Zagrebu i Hrvatskoj zaželio sretnu novu 2024. godinu!

U novogodišnjoj noći gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević tradicionalno je obišao prihvatilište za beskućnike Crvenoga križa u Velikoj Kosnici, hitnu, vatrogasce i policiju, prije nego se na trgu pridružio sugrađanima i sugrađankama na dočeku Nove 2024. godine, uz Let 3 i goste.

Gradonačelnik je rekao da je Grad Zagreb, uz dvije lokacije u Kosnici i Sesvetskom Kraljevcu, odvojio sredstva za uređenje dnevnog boravka i prenoćišta za beskućnike u centru grada, u Vukovarskoj, a kao sljedeći korak najavio otvaranje još jedne lokacije u zapadnom dijelu grada, u Ilici.

Nakon posjeta prihvatilištu gradonačelnik Tomašević se uputio prema Heinzelovoj ulici, gdje je posjetio Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Gradonačelnik je potom obišao vatrogasce, a onda i Policijsku upravu zagrebačku, i uvjerio se da noć prolazi mirno.