Zagrepčani će i ovoga prosinca moći uživati u čaroliji Orašara!

Zagrepčani će i ovoga prosinca moći uživati u čaroliji Orašara!
Foto: Press

Najpoznatija i najgledanija božićna baletna bajka, koja je 2019. godine četiri puta zaredom rasprodala Lisinski, 11. prosinca ponovno će oduševiti posjetitelje svih uzrasta!

Orašar u Lisinskom je božićna bajka u koreografiji jednog od najpoznatijih koreografa, velikoga baletnoga majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je nov, zanosan okvir.

U priči o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, gledatelji uranjaju u bajkovit svijet čarobne glazbe Petra Iljiča Čajkovskog.

Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet u svom umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i spremno prihvaća elemente moderne koreografije.

Većinu umjetnika toga vrhunskoga ansambla naša je publika već imala priliku gledati u baletima poput Radio & Juliet, Quatro te The Great Gatsby baletu, a u listopadu ove godine i u baletu Giselle, kojim su očarali publiku pokazavši nevjerojatne plesne vještine posebnoga senzibiliteta i glumačkoga dara.

Naši posjetitelji uvjerili su se u kvalitetu njihove izvedbe Orašara, zbog koje je 2019. godine ovu predstavu na turneji Hrvatskom vidjelo više od osam tisuća ljudi.

Velika božićna bajka u Lisinskom, obogaćena uzbudljivim svjetlosnim i drugim efektima te novim domišljatim kostimima, zasigurno će i ove zime svima pružiti nezaboravan doživljaj. Čeka vas čarolija vrhunske plesne i umjetničku skupine u impresivnoj produkciji.

Ulaznice po cijenama od 160, 200, 235, 260 i 300 kn dostupne su na blagajnama Lisinskog i ma www.ulaznice.hr.