ZAGREBAČKI VELESAJAM: Otvoren Interliber, najveći hrvatski sajam knjiga i učila

ZAGREBAČKI VELESAJAM: Otvoren Interliber, najveći hrvatski sajam knjiga i učila
Foto: Zagreb.hr

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren 41. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, na kojemu će preko 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva predstaviti raznolik izbor pisane riječi.

Interliber nudi bogat program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonice i radionice, dodjelu književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizove, glazbene programe te stručne susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, kao i okrugle stolove i panel rasprave.

Sajam je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je pritom istaknuo da su knjiga i pisana riječ ishodište svake kulture te kako Grad Zagreb vodi brigu o poticanju kulture čitanja.

Uz odlično organiziranu mrežu gradskih knjižnica i besplatan upis mladih, Grad Zagreb redovito daje potpore za izdavanje knjiga i časopisa, za književne festivale i sajmove, istaknuo je gradonačelnik. Naglasio je da su vrata Velesajma širom otvorena uz besplatan ulaz i besplatno parkiranje. Pozivam sve građane i zaljubljenike u knjigu da posjete Zagrebački velesajam i pronađu mnoštvo lijepih i dobrih knjiga za sebe i svoje bližnje.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma naglasila je Interliber najveća književna manifestacija u Hrvatskoj te da je ovaj sajam postao važna karika za slobodu izražavanja i dijalog između domaće i međunarodne književne scene. Istaknula je, također, da su posjetiteljima pripremljen bogati Kulturno-zabavni program koji broji više od 200 termina, razmješten na četiri lokacije: galerija paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar te otvoreni prostor sajma s glazbenim iznenađenjima.

41. Interliber održava se u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma do 18. studenoga.

Komentari