Zagrebački vatrogasci odradili više od 500 intervencija u gradu, a istovremeno pomažu u Petrinji i Sisku

Foto: UHS

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i Dobrovoljna vatrogasna društva Grada Zagreba od 29. prosinca 2020. do danas, zbog posljedica potresa odradili su preko 500 hitnih intervencija na području Grada Zagreba, priopćio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Intervencije su uglavnom povezane s uklanjanjem nesigurnih dijelova oštećenih objekata, a dojava ima još više od 200.

Na području Sisačko-moslavačke županije u ispomoći se još uvijek nalazi 40 zagrebačkih vatrogasaca i 10 vozila koji su odradili više do 130 intervencija u Petrinji i Sisku gdje su samostalno spasili jednu osobu.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama je jučer u Petrinju dostavio pomoć za stradale i to 500 komada vreća za spavanje, 100 kreveta, vodu za piće, 1000 kabanica i PVC folije za natkrivanje krovova.

“Posebnu zahvalu upućujemo građevinskim tvrtkama iz Zagreba King IPN-u, Jumaru, Gavrić prometu, Agroprivredi, Pamaju i obrtu Goranaa Horvat, koje su sa svojim građevinskim strojevima od prvog dana potresa na terenu u Baniji i u koordinaciji s HGSS-om i Uredom za upravljanje u hitnim situacijama svakodnevno odrađuju najteže građevinske poslove na otklanjanju opasnih dijelova zgrada”, ističe se u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.