ZAGREBAČKI VATROGASCI: “Od potresa su prošla 52 dana, a mi danas odrađujemo 5000. intervenciju!”

ZAGREBAČKI VATROGASCI: "Od potresa su prošla 52 dana, a mi danas odrađujemo 5000. intervenciju!"
Foto: JVP Zagreb

“Od potresa u Zagrebu prošla su 52 dana, a mi danas odrađujemo 5000. intervenciju!” Objavila je to, uz fotografiju te 6.000 intervencije, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba na svojoj Facebook stranici.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka gradskog Stožera civilne zaštite. Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata Dario Krnjaković je rekao da su vatrogasci imali 4.889 hitnih intervencija.

U odnosu na trenutak kad je Krnjaković uzeo podatke, broj je još malo porastao – vatrogasci su odradili jubilarnu 5.000 intervenciju.

Krnjaković je iznio i rane druge podatke koji ilustriraju razmjere katastrofe koju je potres donio.

“Upravitelji oštećenih zgrada su obavili 1 524 hitne intervencije i sanacije štete. Na 4.188 objekata je evidentirano oštećenje dimnjaka, a u tijeku je sanacija oštećenih dijelova objekata kojima prijeti urušavanje”, izjavio je Krnjaković.

Rekao je da je nakon potresa pregledano 19.539 objekata te da su jučer pregledana 163 nova.

Izvijestio je da su završeni radovi na Ilici, od Republike Austrije do Kačićeve ulice te da su u tijeku radovi na Ilici od Kačićeve do Frankopanske i na križanju Jurišićeve i Kurelčeve ulice. Svi radovi na trasama tramvajskog prometa se izvode u suradnji s podružnicom ZET.

“Od potresa do danas smo postupali na 5.584 lokacije, a sveukupno je prikupljeno 14.982,5 tona građevinskog otpada“, rekao je Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo.

“Jučer smo postupali na 174 lokacije te prikupili 307 tona građevinskog otpada. Primijetili smo da je sve manje dojava o mjestima na koja se otpad odlaže”, dodao je Renić.