Zagrebački solisti, Evelin Novak i Ljubomir Puškarić uveličat će veliku proslavu u Trstu

Zagrebački solisti, Evelin Novak i Ljubomir Puškarić uveličat će veliku proslavu u Trstu
Foto: Press

Povodom proslave 50. obljetnice Barcolane, najveće svjetske jedriličarske regate, Zagrebački solisti će u utorak, 9. listopada, održat cjelovečernji koncert u Teatro Giuseppe Verdi u Trstu.

Koncert će biti središnji kulturni događaj Barcolane, a kao poklon gradu Trstu, koncert je organizirala Zajednica Hrvata u Trstu, uz potporu Općine Trst, Pokrajine Friuli-Venezia-Giulia te Fondacije CRTrieste.

Zagrebački solisti i Antonio Janigro jedna su najvećih kulturnih poveznica između Hrvatske i Italije, a koncert u Trstu bit će uvod u jubilarnu 65. sezonu Ansambla, kao i talijanska proslava 100. obljetnice rođenja osnivača Zagrebačkih solista – Talijana Antonija Janigra.

Koncertni majstor bit će Sreten Krstić, a kao solisti na koncertu, Ansamblu će se pridružiti dvije mlade zvijezde operne scene – sopranistica Evelin Novak, solistica Berlinske državne opere te bariton Ljubomir Puškarić, solist Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Na programu će biti djela W. A. Mozarta, L. Sorkočevića, G. Rossinija, G. Verdija i G. Puccinija.

Jedna od najvećih jedriličarskih regata na svijetu spektakl je bez premca!

Barcolana, s preko 2.000 sudionika, jedna je od najvećih jedriličarskih regata na svijetu. Tradicija joj seže još od 1969. godine, a održava se svake druge nedjelje u listopadu u Tršćanskom zaljevu. Ovogodišnja, jubilarna 50. Barcolana s koncertom Zagrebačkih solista kao središnjim događajem, bit će i nezaboravan kulturni događaj!

Komentari