Zagrebački Burger Festival je najveselije mjesto u gradu

Foto: Sandro Sklepić

Iza nas je prvi vikend Burger Festivala koji je brojnim posjetiteljima uz naravno vrhunske burgere o kojima smo već pisali, pružio obilje zabave i uživanja u odličnim koncertima, još boljim koktelima, savršeno ohlađenom pivu, ali i biranim vinima i pjenušcima, te kremastom artisanal gelatu. 

Djeca svakoga dana mogu do mile volje sudjelovati u atrakcijama Zagi Kids zone s trampolinima, bungee trampolinima i uvijek obožavanim napuhancem. Usto, u sklopu dječje zone Feshta by Ziva mališani uživaju u radionicama izrade nakita, sportskim igrama, modeliranju, storytellingu, učeći o zagonetnim biljkama ili pak u originalnoj radionici Ples pod zvijezdama.

Sve generacije ljubitelja street arta ali i mnogi koji će tek sada zavoljeti uličnu umjetnost, u Zagreb Street Art Festival zoni mogu razgledati radove 183 umjetnika iz 36 zemalja svijeta, a kako doznajemo od Krešimira Golubića (umjetničkog imena Leon GSK) iz organizacije Zagreb Street Art Festivala, radovi i dalje pristižu, tako da se izložba svakim danom nadopunjuje. Posjetiteljima su izrazito privlačne svakodnevne gratis Street Art ture koje on osobno vodi, a brojni su okupljeni ovih dana uživali na Festivalu izrađujući vlastite majice ili stickere s printom, te mogli prisustvovati u live printanju linoreza, stencil i paste-up live performasima, dok je za najmlađe posjetitelje organizirana radionica sticker arta.

Ovi će se sadržaji nastaviti cijeli tjedan, usto na rasporedu su jedinstveni paneli u Franuskom Institutu gdje, pored domaćih umjetnika (Cimet, Modul 8, Atek & Mr.Pain, te Lunar) koje možete poslušati u četvrtak od 19:00 sati, u petak od 18,30 sati gostuju svjetski umjetnici: Merioone iz Italije, Mittenimwald iz Njemačke te tajni gost iznenađenja.
Nakon obilja odlične glazbe i plesa na već održanim koncertima Songkillersa, Vatre, te Kuzme & Shake Zulu, ovaj tjedan Staropramen donosi dva besplatna koncerta: nenadmašni hip-hop duo Bolesna braća nastupaju u srijedu od 20:00 sati, a Ida Prester i Lollobrigida na zadnji dan Festivala, u nedjelju.

Nakon popunjene radionice o alternativnom načinu serviranja burgera održane u ponedjeljak, iduća gratis kulinarska radionica Metroa pod vodstvom Centra za kulturu prehrane, ovaj put na temu plant based burgera, održala se u utorak 12. rujna na kojoj je 12 polaznika pod vedrim nebom naučilo spremati svoje burgere od isključivo biljnih namirnica.

Posebno će romantično i zabavno biti ovog petka i subote, kad su na rasporedu dvije silent projekcije filmova powered by Hyundai. U petak 15. rujna od 20:00 sati moći će se tako uz omiljene burgere besplatno pogledati humorističnu dramu “Indijski začin na francuski način”, a u subotu u isto vrijeme na rasporedu je akcijska komedija “Operacija Fortune: Prevara stoljeća” redatelja Guya Ritchieja.

Svi posjetitelji i ove godine imaju priliku odabrati najbolje burgere. Svih dana trajanja Festivala posjetitelji mogu putem QR kodova na svakoj od kućica glasati za svoje favorite, te će najbolji burgeri po odabiru publike biti proglašeni u nedjelju 17. rujna.

Raspored događanja, prijave na radionice i natjecanje, darivanja i sve novosti, svakodnevno pratite na Facebooku i Instagramu Burger Festivala Zagreb.