ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE traže nove članice, najavljene su dvije audicije

Zagrebačke mažoretkinje
Foto: Zagreb.hr

Zagrebačke mažoretkinje, koje se često s pravom nazivaju ponosom grada Zagreba, najavile su audicije za prijem novi članica.

Audicije će se održati u četvrtak, 26. rujna u 20 sati te u subotu 28. rujna u 15 sati, u Palmotićevoj 30.

Zagrebačke mažoretkinje osnovane su 1993. godine, broje više od 600 članica od 3 do 25 godina te imaju do 250 nastupa godišnje. Osim u Hrvatskoj, dosad su nastupale u još mnogim zemljama u Europi, Americi i Aziji, gdje su promovirale Zagreb, a prema procjeni nizozemske agencije SPH godišnje ih vidi dvanaest milijuna ljudi.

“Brojne medalje i pehari dokaz su naše volje, upornosti i truda kako bi u što bojem svijetlu predstavili Zagreb u Hrvatskoj i u Svijetu! U vrlo kratko vrijeme postale smo nezaobilazni simbol metropole, te zaslužile titule ‘Jedini živući suvenir grada’ i ‘Najbolje ambasadorice Zagreba'”, poručuju Zagrebačke mažoretkinje.

One svojim aktivnostima stalno potvrđuju da su prave ambasadorice svoga grada i da s razlogom nose epitet simbola Zagreba.

Uz brojne nastupe u zemlji i inozemstvu sudjeluju i na mnogim natjecanjima s kojih su prikupile veliku zbirku odličja.

Sto se ispituje na audiciji?
1. U prvom redu smisao za ritam. Ritam se prati kroz cijelu audiciju, a posebno se ispituje i tako što se od kandidatkinja traži da ponove ritam (pljeskanjem) koji isplješće ispitivač.
2. Osnovna predodžba o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mažoretkinja ispred kandidatkinja).
3. Psiho-fizicke predispozicije za bavljenje mažoret plesom.

Komentari