ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: 1,4 milijuna kuna za besplatnu prehranu najpotrebitijih učenika

Foto: Zagrebačka županija

Za projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva” koji se u ovoj školskoj godini provodi u 27 škola, Zagrebačkoj županiji odobreno je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) bespovratnih 1,4 milijuna kuna čime je osigurana prehrana za 1384 učenika.

Svrha projekta ublažavanje je dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći u vidu podjele hrane u osnovnim školama.

Projekt je financiran sredstvima FEAD-a u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., u sklopu otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./2018.)”, u okviru financiranja aktivnosti usmjerenih na ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1 – nedostatak hrane i aktivnosti tehničke pomoći.

Posredničko tijelo u provedbi projekta je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je za navedeni projekt Zagrebačkoj županiji odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, i to 1.412.160,09 kn.

Učenici uključeni u projekt dolaze iz jednoroditeljskih obitelji, obitelji u kojima su jedan ili oba roditelja nezaposlena, obitelji s više djece teškog imovinskog stanja, korisnici su socijalne pomoći, učenici s posebnim potrebama teškog imovinskog stanja te učenici koji primaju dječji doplatak.