Zagrebačka publika oduševljena predstavom Carlotta Grisi – od Vižinade do vječnosti

Zagrebačka publika oduševljena predstavom Carlotta Grisi - od Vižinade do vječnosti
Foto: Nikola Zoko

Zamislite doktorski rad koji je netom nakon obrane oživio kazališne daske i nagrađen gromoglasnim pljeskom brojne publike?

Upravo to se dogodilo s doktoratom prekrasne mlade i talentirane glumice Annamaria Serda koju je posebno inspirirao život i rad balerine Carlotte Grisi, rođene Istrijanke za koju je kreiran balet “Giselle”, kao i brojni drugi baleti s kojima je pokorila svjetski poznate baletne pozornice. 

“Dok je još pisala svoj doktorski rad i slagala sve kockice života Carlotte Grisi, Annamaria Serda mi je otkrila kako bi voljela i sama zaigrati glavnu ulogu ove predstave. Tekst je bio sjajan, prepoznala ga je i redateljica Ljiljana Gvozdenović koje je dugi niz godina interpretirala Giselle, pa je tako obranjen diplomski rad, postao predstava.  Trebalo je podijeliti još dvije uloge. Jedna, uloga koreografa Julesa Perota pripala je meni, a druga pijanista – Goranu Mayu Jankoviću koji uživo svira songove, koje je za ovu predstavu napisao Darijan Ivezić”, rekao je direktor Rovinj Art and more festivala Ronald Braus koji je upravo ovoj predstavi pružio priliku da se pokaže publici.

Da je imao dobar ‘nos’ dokazuju i nagrada Eufemija koja je nedavno dodijeljena ovoj predstavi.   

Na Zagrebačkoj izvedbi publika je ostala bez daha zbog pitkog i zanimljivog teksta i lakoće izvedbe komada koji od početka do samog kraja drži pažnju.

Posebno je briljirala sama Annamaria koja predstavlja novu, mladu snagu hrvatske kazališne scene što je publika nagradila gromoglasnim pljeskom. Sudeći po komentarima nakon predstave, pred Annamarijom je blistava kazališna karijera.

Na zagrebačkoj izvedbi predstave u Kazalištu lutaka, bila su viđena mnogobrojna poznata lica- koreograf Dinko Bogdanić, glumice Danijela Pintarić, Mila Elegović, Ankica Dobrić, tv lice Davor Meštar sa suprugom, stilistica ALma Premerl Zoko, model Zvončica Vučković  Uzvanici su pili vino Carlotta Grisi by Perla Bianca vinara Franca Armana a cijeli projekt je bio pod pokroviteljstvom Kazališne kavane Kavkaz!