Zagrebačka policija uhitila muškarca osumnjičenog za podmetanje serije požara na automobilima

Požar na automobilu
Ilustracija | Foto: Pixabay

Policija je identificirala i privela muškarca osumnjičenog da je u ranim jutarnjim satima, 14. studenoga namjerno zapalio osobne automobile na području Črnomereca, Trešnjevke i Trnja.

“Uhićeni muškarac se, prema sumnji policije, dovodi u vezu s događajima od 14. studenoga 2019. godine na području Črnomereca, Trešnjevke i Trnja, gdje je očevidom utvrđeno da su požari namjerno izazvani i to na više vozila. Kriminalističko istraživanje je u tijeku”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Policijskim očevidom utvrđeno je da su požari na vozilima izazavni namjerno, otvorenim plamenom.

Tako je u vezi s zapaljenim vozilima u I. Loparskoj ulici policija priopćila: “Obavljenim očevidom utvrđeno je da je na kombi vozilu marke Mercedes Sprinter zagrebačkih registarskih oznaka najvjerojatnije izbio zbog zapaljene za sad nepoznate tvari otvorenim plamenom. Zbog tog požara oštećeno je i drugo kombi vozilo također marke Mercedes Sprinter zagrebačkih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano pored njega. Požar se ugasio sam, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta nije utvrđena.”

Policija je jučer objavila fotografije muškarca na biciklu snimljene nadzornim kamerama, ističući da je riječ o osobi koja se dovodi u vezu s kaznenim djelom “dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, a neslužbene informacije su govorile da je riječ upravo o podmetanju požara po automobile.

Jesu li te fotografije dovele do uhićenja, zasad nije poznato.

Komentari