Zagrebačka policija otkrila dva laboratorija za uzgoj marihuane, uhićena žena i dva muškarca

Zagrebačka policija otkrila dva laboratorija za uzgoj marihuane, uhićene tri osobe
Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija uhitila je tri osobe, jednu ženu i dva muškaraca koji su se bavili ilegalnim uzgojem indijske konoplje i prodajom marihuane. Riječ je o dva odvojena slučaja.

Kako je priopćila Policijska uprava zagrebačka, 47-godišnjak i 40-godišnjakinja su su osumnjičeni da su, s ciljem proizvodnje marihuane namjenjene neovlaštenoj prodaji, tijekom 2019. i 2020. godine, sve do 6. veljače, u obiteljskoj kući na području Kloštar Ivanića izgradili priručni laboratorij za uzgoj indijske konoplje s rasvjetom, ventilacijom, vlaženjem i navodnjavanjem.

Zagrebačka policija otkrila dva laboratorija za uzgoj marihuane, uhićene tri osobe
Marihuana zaplijenjena u Kloštru Ivaniću | Foto: PU zagrebačka

U tom laboratoriju su u plastičnim posudama uzgajali indijsku konoplju, brali cvjetne vrhove koje su sušili i tako dobivenu drogu vagali preciznom vagom i pakirali radi daljnje prodaje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici provedene su pretrage u kojima je pronađen priručni labaratorij, 8 stabljika indijske konoplje, 2248 grama marihuane pakirane u paketiće te drugi predmeti povezani s proizvodnjom droge.

Osumnjičeni 31-godišnjak je u kući na području Gornjeg Stupnika, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio indijsku konoplju, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane za prodaju.

Zagrebačka policija otkrila dva laboratorija za uzgoj marihuane, uhićene tri osobe
Marihuana zaplijenjena na području Gornjeg Stupnika | Foto: PU zagrebačka

Pretragom kuće policijski službenici su pronašli dva improvizirana laboratorija s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojima je zasađeno ukupno 56 komada stabljika marihuane, visine cca od 5 do 100 cm, 529 grama marihuane i tri digitalne vage s tragovima droge, priopćila je PU zagrebačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave su dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici i Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Komentari