Zagrebačka policija objavila rezultate akcije protiv “četiri glavne ubojice u prometu“

Policija
Foto: MUP

U noći sa subote na nedjelju zagrebačka policija je, provodeći akciju pojačanog nadzora prometa, zabilježila 160 prometnih prekršaja.

Od toga broja, 23 prekršaja počinili su vozači pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja je počinjeno zbog nepropisne brzine, dva zbog korištenja mobitela te 11 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Dvije osobe su recidivisti, pet osoba je zadržano do otrježnjenja, a dvije su dovedene na žurni prekršajni postupak, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su izmjerene kod 36-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,96 g/kg alkohola te kod 24-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,95 g/kg alkohola.

Akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene je prvenstveno na počinjenje “četiriju glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji.