ZAGREB IMA JOŠ JEDAN “ZLATNI” WC: Samo četka je plaćena više od 300 kuna! A nije zlatna, nego plastična

ZAGREB IMA JOŠ JEDAN "ZLATNI" WC: Samo četka je plaćena više od 300 kuna! A nije zlatna, nego plastična
Foto: Facebook / Strah od slobode

Kad plaća Grad Zagreb, onda obična četka za WC stoji više od 300 kuna! Na tu činjenicu upozorio je Radio student u emisiji Strah od slobode, a sliku famozne četke objavili su i na svojoj Facebook stranici.

Index piše da je poziv za renoviranje WC-a objavljen na stranicama grada 10. listopada 2018. godine, a odluka je donesena između 5. i 9. studenog iste godine. Za izvođača je odabrana tvrtka Leo grad d.o.o. iz Lužana, sela koje potpada pod naselje Belovar, iznad Sesveta.

Kako je navedeno u troškovniku, “dobava i postava wc četke” stoji ravno 250 kuna bez PDV-a, što s PDV-om iznosi 312,5 kuna!

Prema onome što se može vidjeti na fotografiji famozne četke iz prostorija mjesnog odbora Savica koji je renovirao Grad, radi se o običnoj plastičnoj četki za WC kakva u dućanima košta desetak kuna, a ekipa emisije Strah od slobode ju je navodno našla za sedam kuna.

“Iako nije specificirano u troškovniku, vjerujemo da cijena četke uključuje transport vozilom za specijalne terete, stručnu montažu, edukaciju za korisnike s video uputama, inspekcijski nadzor kvalitete proizvoda i brošuru ‘Vodič za suzbijanje korupcije’ koju je tiskao zagrebački višestruki Uskokov optuženik. Ponosni vlasnik dragocjene četke je mjesni odbor Trnjanska Savica”, stoji u objavi na Facebooku.