ZAGREB GRAD BUDUĆNOSTI: Hrvatskoj metropoli pripala vrijedna europska priznanja!

zagreb-sky-office

Vodeća publikacija Financial Timesa za biznis – fDi Intelligence Magazine svrstao je Zagreb na visoko četvrto odnosno deveto mjesto u kategorijama Veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života te Južnoeuropski gradovi budućnosti.

Magazine je specijaliziran za teme koje zanimaju strane investitore, procjenjujući najperspektivnije lokacije u Europi. Predmetom istraživanja su svi gradovi i regije Europe, a podatke za istraživanje prikupljaju, obrađuju i pripremaju stručni analitičari fDi Intelligencea pomoću fDi alata, anketa i drugih izvora, objavio je službeni gradski portal Zagreb.hr.

Tekućim istraživanjem za 2016./2017. prikupljeni su podaci za 481 lokaciju za šest kategorija: Gospodarski potencijal, Radno okruženje, Isplativost, Infrastruktura, Naklonjenost poduzetništvu, FDI strategija.

Slijedom provedenih istraživanja u više kategorija dodjeljuju nagrade Gradovi i regije budućnosti.

zagreb-tablica

U kategoriji “jJužnoeuropski gradovi budućnosti” Grad Zagreb je na 9. mjestu u Top 10 i jedan od pobjednika najperspektivnijih lokacija južne Europe za 2016./2017., u kategoriji “Veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života” Grad Zagreb je na 4. mjestu u Top 10 i jedan je od pobjednika za 2016./2017.

Dodjela nagrada održat će se, 15. ožujka, u 12,00 sati, u Hotelu Barriere le Majestic u Cannesu.

Od hrvatskih gradova nagrađeni su još i Grad Ivanec na 1. mjestu te Grad Jastrebarsko na 7. mjestu liste Top 10 mikro gradova u Europi s najboljim strategijama za privlačenje stranih ulaganja.

Detaljnije podatke o plsmanu Zagreba i drugih europskih gradova možete vidjeti na ovom linku: European Cities and Regions of the Future 2016./2017.