Zagreb će nuditi stanove u najam po 20 kuna za četvorni metar

Prihvate li vijećnici na nadolazećoj sjednici Gradske skupštine novi prijedlog, već krajem ove godine Zagrepčani bi od Grada Zagreba mogli unajmiti sve stanove kojima je vlasnik Grad.

zgrade-najam-630

Iako se točan iznos najamnine po četvornom metru još uvijek ne zna, špekulira se da bi Grad svoju blagajnu mogao napuniti cijenom po kojoj su na tržištu ponuđeni i stanovi u Sopnici Jelkovec – 20 kuna po četvornom metru, piše Večernji list.

Takvom bi se odlukom najamnina stanova potpisivala sa zainteresiranim građanima na razdoblje od pet godina čime se za dvije godine produžuje dosadašnji rok, a u ponudi bi se našli i stanovi oduzeti prijašnjim vlasnicima za jugoslavenske komunističke vladavine za koje još nije dovršen postupak povrata oduzete imovine.

Ovo bi bio način na koji bi Grad Zagreb, uz postojeći državni POS program i ponuđenu najamninu u Sopnici Jelkovec, pokušao paralelno zaraditi, ali i osigurati još jedan model koji bi građanima omogućio rješavanje stambenog pitanja, poručuju Večernjakovi sugovornici iz Grada.