ZAGREB ADVENT RUN: Organizatori očekuju da će ova atraktivna utrka privući 3000 trkača

ZAGREB ADVENT RUN: Organizatori očekuju da će ova atraktivna utrka privući 3000 trkača
Foto: Zagreb Advent Run

U nedjelju, 8. prosinca, blagdanski ukrašeni centar Zagreba preplaviti će kostimirani sudionici četvrtog izdanje adventske utrke Zagreb Advent Run.

Organizatori su najavili da očekuju oko 3000 sudionika koji će svojim sudjelovanjem podržati borbu protiv melanoma, jednog od najzloćudnijih tumora, te rad Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože ‘Zdravi pod suncem’. Svi koji žele biti dio ove humanitarne utrke mogu se prijaviti do 1. prosinca na stranici www.zagrebadventrun.hr.

ZAGREB ADVENT RUN: Organizatori očekuju da će ova atraktivna utrka privući 3000 trkača
Foto: Zagreb Advent Run

Od melanoma, jednog od najagresivnijih tumora, svakoga dana obole više od dvije osobe u Hrvatskoj pa je prijeko potrebno građane potaknuti na savjesno i preventivno djelovanje kad je u pitanju zdravlje kože jer je, unatoč suvremenim dostignućima u liječenju, prevencija i rano otkrivanje bolesti i dalje od presudnog značenja za pozitivne prognoze liječenja, a time i život oboljelih.

“Melanom, zloćudni tumor kože, je postao sve izraženiji javnozdravstveni problem diljem svijeta te se smatra vrstom tumora s najbržim rastom incidencije među svim zloćudnim tumorima. Unatoč velikom zalaganju struke, u Hrvatskoj se i dalje bilježi porast broja oboljelih od melanoma pa je potrebno pronaći i nove načine približavanja ove problematike građanima. Rado smo se odazvali pozivu organizatora utrke da zajedničkim snagama podignemo razinu svijesti te educiramo javnost o ovoj bolesti”, rekla je predsjednica Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem, primarijus dr. med Sanja Poduje.

Za dan prije utrke, 7. prosinca, najavljen je bogati zabavni program, glazbeni i sportsko-edukativni program, a svi sudionici moći će se savjetovati sa stručnjacima o zaštiti kože te prijaviti za besplatne preventivne preglede madeža u suradnji s udrugom Zdravi pod suncem.

“Prošlogodišnje izdanje utrke okupilo je više od 2.500 sudionika iz čak 29 zemalja svijeta, a utrka je postala jedinim sportskim događanjem u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Stoga i ove godine pozivamo sve zainteresirane ; profesionalne sportaše i rekreativce, obitelji s djecom, kućnim ljubimcima, trkače i hodače da se kostimiraju i da nam se pridruže u što većem broju u veseloj atmosferi najšarenije hrvatske utrke”, istaknuo je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i jedan od organizatora utrke.

Organizatori još najavljuju i da će se dio sredstava od kotizacija utrke donirati udruzi Zdravi pod suncem kao potpora organizaciji njihovih preventivnih pregleda madeža, a ako već sada razmišljate o blagdanskim poklonima, Zagreb Advent Run nudi savršeno rješenje – kotizaciju za utrku koju možete pokloniti dragoj osobi – a sve što treba je na stranici zagrebadventrun.hr kliknuti na ‘Daruj utrku’.

Zagreb Advent Run održava se svake godine u predbožićno vrijeme. Ove godine sudionici trče dvjema trasama – 5 i 10 kilometara, a pridružit će im se i nordijski hodači.