ZA SVAKOGA PO NEŠTO: U subotu se na Bundeku održavaju tri zanimljive maifestacije

ZA SVAKOGA PO NEŠTO: U subotu se na Bundeku održavaju tri zanimljive maifestacije
Foto: Zagreb

U subotu, 6. listopada u zagrebačkom parku Bundek održat će se tradicionalna manifestacija Kesteni i portugizec, a ujedno će se obilježiti i 16. Međunarodni dan zaštite životinja, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

KUD Prepuštovec uz istočnu šetnicu jezera već sedmi put organizira tradicionalnu manifestaciju Kesteni i portugizec na kojoj će se posjetiteljima besplatno dijeliti kesteni, a svi zainteresirani moći će kušati i kupiti mlado vino portugizec s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.  

Ovim bih putem pozvao naše sugrađane da nas ove subote posjete, da uživaju u prvim mirisima i okusima jeseni te da uživaju uz dobro društvo i dobro vino na Bundeku, rekao je predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar. Najavio je da je pripremljen bogat kulturno-umjetnički program, da će svoje proizvode izložiti 20 poljoprivrednih proizvođača jabuka i jesenskih prerađevina te 10 vinara.

Predsjednik Udruge Zagrebačko Vinogorje Stjepan Škrapec je objasnio da je portugizec vrlo pitko, mlado vino koje se odlično sljubljuje s najpoznatijom jesenskom poslasticom, kestenima, ali i s mirisnim sirevima te da je idealno uz tradicionalna mesna jela.

Istoga dana i na istoj lokaciji obilježava se i 16. Međunarodni dan zaštite životinja te 4. Vege piknik, najavio je ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba Damir Skok.  

“Cilj manifestacije je edukacija građana, posebice djece, o potrebi zaštite životinja i odgovornom ponašanju prema kućnim ljubimcima. Pripremljen je prekrasan zabavni i edukativni program usmjeren prema informiranju posjetitelja o potrebi zaštite divljih i napuštenih životinja. Želimo potaknuti građane na razmišljanje o životinjama i razvijanju biološke raznolikosti u Zagrebu”, rekao je Damir Skok..

Najavio je da će se za umjetnički dio programa pobrinuti dječjih zborovi Kikići, Genijalci, Medenjaci i Slavuji, kao i popularni tamburaški sastav Gazde čiji je koncert na programu u 14 sati.

Zahvaljujući organizatorima na uloženom trudu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčane i njihove kućne ljubimce, kao i sve ljubitelje jesenskih delicija, dobroga vina i životinja da u subotu dođu na Bundek te uživaju u jesenskoj idili, zabavnim i edukativnim programom te okusima jeseni.