“Za nas, 30 godina – 40 hitova” – dvostruka kompilacija Maje Blagdan u prodaji

"Za nas, 30 godina – 40 hitova" - dvostruka kompilacija Maje Blagdan u prodaji
Foto: Press / Croatia Records

Maja Blagdan ove godine obilježava 30 godina svog diskografskog rada, a tim povodom objavljena je kompilacija “Za nas, 30 godina – 40 hitova” koja je od danas službeno u prodaji.

Ova je dvostruka kompilacija namjerno čekala baš ovaj datum jer je objavljena uoči 25. ožujka, imendana svih Maja.

MAJA BLAGDAN – Maria (official video 2002.)

Pjevačica božanskog glasa, kako joj tepaju mediji, odlučila je nakon duže pauze ponovo ući u studio i snimiti nove pjesme u čemu će joj pomoći autorski tim Ines Prajo i Arjana Kunštek, a kompilacija njenih najvećih hitova dobar je podsjetnik na jednu od blistavih pjevačkih karijera. Svoje je zvjezdane trenutke Maja doživjela u razdoblju od 1992. godine i prve nagrade stručnog žirija na Zagrebfestu za pjesmu “Santa Maria” te nastupa na Eurosongu 1996. godine s pjesmom Zrinka Tutića “Sveta ljubav” s kojom je osvojila četvrto mjesto na najpopularnijem europskom glazbenom natjecanju.

Veliki hit i nenadmašna Majina interpretacija priskrbili su Maji Porin u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba. Upravo je uz jaku skladateljsku podršku Zrinka Tutića, Maja Blagdan postala miljenica publike, a njegovim pjesmama započinje niz uspješnica odabranih za ovu kompilaciju, poput već spomenute “Sveta ljubav”, “Jedini moj”, “Bijele ruže” i ostalih. Na ovoj se kompilaciji nalazi i skladba “Vino i gitare”, autora Stipice Kalogjere i Arsena Dedića nakon koje je Maja osvojila svoj prvi Porin u kategoriji Najbolji novi izvođač. Nakon što je festivalske pozornice zamijenila duhovnim i objave sedam studijskih albuma, Maja je objavila i album “Put, istina i život” sa Zlatkom Sudcem i Ivanom Puljićem na kojem se ističe pjesma “Maria”, skladba koja objedinjuje Majinu vrhunsku interpretaciju i snažnu emotivnu poruku.

“Upravo je emocija ono po čemu se prepoznaje vokalni identitet Maje Blagdan, i to tijekom nekoliko desetljeća, bez obzira na publiku kojoj se obraća. I zato su Majine pjesme i danas rado slušane, a njezina izvedba blagdan za vjerne obožavatelje koji prate glas svete ljubavi od početka devedesetih do danas”, napisao je glazbeni kritičar Bojan Mušćet u predgovoru izdanja.

Album “Maja Blagdan – Za nas, 30 godina – 40 hitova” dostupan je po cijeni od 12 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.