ZA HANŽEK U NOVOM RUHU: Počela obnova atletskog stadiona u Sportskom parku Mladost

ZA HANŽEK U NOVOM RUHU: Počela obnova atletskog stadiona u Sportskom parku Mladost
Foto: Zagreb.hr

U punom su jeku radovi na sanaciji i uređenju atletskog stadiona u Sportskom parku Mladost, pokrenuti uoči IAAF World Challenge Mitinga Zagreb 2019. koji će se održati početkom rujna.

Uz promjenu kompletnog tartana na atletskoj stazi, izgradnje sektora za trening, rekonstrukcije zaletišta za skok motkom, predviđeno je i premještanje skakališta za skok u dalj i troskok uz samu zapadnu tribinu.

Radilište je danas obišao gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, i u društvu direktorice Hanžekovićevog memorijala Ivane Brkljačić. Završetak radova očekuje 20. kolovoza, izjavio je Bandić te dodao: “Od izvođača radova očekujem da svoj posao naprave najbolje što mogu te da poštuju rokove.”

Najavio je da će 5. srpnja biti objavljen urbanističko–arhitektonski natječaj za idealno rješenje za bacalište na sjeverozapadnom dijelu Mladosti.

“Ovo je za zagrebačku atletiku značajan trenutak, zato što se nakon 20 godina u potpunosti obnavlja atletska staza na Mladosti,” rekla je direktorica Brkljačić te je zahvalila gradonačelniku što prepoznaje važnost i značaj Hanžekovićevog memorijala.

“Ove godine memorijal je u specifičnoj situaciji, jer je Svjetsko atletsko prvenstvo, koje se održava u Dohi, tek krajem rujna, a obično smo na Mladosti imali aktualne svjetske prvake i olimpijske pobjednike”, istaknula je zahvalivši Sandri Perković kao najvećem promotoru ovog natjecanja.

“Ovo je najbolji atletski stadion u gradu Zagrebu te želim zahvaliti gradonačelniku što svim sportovima, pa tako i atletici pruža potporu”, rekla je Sandra Perković te dodala kako će Miting biti odlična uvertira za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, jer će sve atletske zvijezde biti u naponu snage. (I.M.)

Komentari