Za grad: Oronuli Bagdad pretvaramo u centar za mlade

Stranka Za grad i njezini simpatizeri 1. svibnja, Praznik rada, provest će u radnoj atmosferi. “Čistit ćemo napušteno zdanje usred grada – u Vlaškoj 79 – i simbolički započeti njegovu transformaciju u prostor za izložbe, skate park ili dnevni boravak tog kvarta. Naravno, imat ćemo i roštilj”, objavila je stranka na svom Facebook profilu.

bagdad-vlaska

Trenutno napušteno zdanje u Vlaškoj – prikladno zvano Bagdad – djeluje poput seta za snimanje filma katastrofe. Ogoljeni betonski zidovi već crni od vremenskih prilika, ispunjeni građevinskom šutom i smećem koje širi smrad nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Za grad stoga objavljuje: “Nalazimo se u 11 sati i s metlama i rukavicama na rukama, a sve kako bi pokazali da se na praznik rada može i mora baviti bitnim i konkretnim stvarima. Cilj nam je uprljati ruke kako bi prostor za mlade zasjao. Čistiti ćemo, farbati, gletati, maljati… Bit će i organiziran i roštilj kako bismo ipak malo uživali na dan kada je odmor u prvom planu. Pozivamo sve članove i simpatizere stranke ZA GRAD da nam se pridruže! Ponesite alat za čišćenje, hranu/cugu, rukavice, muzičke instrumente… 1. svibnja će biti kakvog ga mi stvorimo!”