ZA BOLJU TURISTIČKU PONUDU: ZET nabavio 12 atraktivnih električnih vozila i dva nova turistička autobusa

ZA BOLJU TURISTIČKU PONUDU: ZET nabavio 12 atraktivnih električnih vozila i dva nova turistička autobusa
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački električni tramvaj obogaćuje turističku ponuda grada s 12 novih atraktivnih elektro vozila i dva nova turistička autobusa.

Nova električna vozila će turiste voziti središtem naše metropole te će gostima pružiti jedinstven doživljaj obilaska gradskih znamenitosti. U promet će biti puštena 1. prosinca, ostvarivat će polaske svakih 15 minuta, a prometovat će središtem grada.

Zahvaljujući električnom pogonu, riječ je o krajnje tihom i potpuno ekološki prihvatljivom obliku prijevoza.

“Zagreb kao najbolja europska adventska turistička destinacija protekle tri godine stalno podiže letvicu i obogaćuje turističku ponudu. Iako se više ne možemo kandidirati u toj kategoriji, i dalje ćemo nastaviti s proširenjem ponude pa u tom kontekstu treba promatrati i nabavu ovih vozila”, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić, prilikom predstavljanja elektro vozila na Ljubljanici. Izrazivši zadovoljstvo najnovijom turističkom ponudom, gradonačelnik Bandić je pohvalio rezultat zajedničkog rada Turističke zajednice Grada Zagreba i ZET-a.

ZET kao javni prijevoznik već aktivno sudjeluje u turističkoj ponudi grada Zagreba i to vožnjama turističkim kabrio autobusima, turističkim vlakićem, a sada i najmodernijim elektro vozilima.

ZA BOLJU TURISTIČKU PONUDU: ZET nabavio 12 atraktivnih električnih vozila i dva nova turistička autobusa
Foto: ZET

Kako bi se takva usluga obavljala još kvalitetnije, ZET je vozni park obnovio i s dva nova turistička autobusa. Jedan je marke MAN, s 47+1 sjedećih mjesta, ima ugrađen dizelski motor koji zadovoljava najstrože europske ekološke norme, a drugi je minibus marke Iveco s 19+2 sjedećih mjesta, ima dizelski motor koji zadoljava EURO 6 ekološku normu.

“Turistički razgled grada našim autobusima postaje jedna od važnijih modela zagrebačke turističke ponude. Uvođenjem novih autobusa želimo pokazati kako i u tom smislu idemo ukorak s turističkim standardima europskih metropola”, poručila je direktorica ZET-a Ljuba Žgela. Najavila je i kako ZET uskoro planira nabaviti još četiri panoramska autobusa koja će biti na raspolaganju turistima i Zagrepčanima za razgled gradskih znamenitosti.

Komentari