Vozaču koji je jučer vozio s 2,12 promila i izazvao nesreću sud je već izrekao kaznu

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Vozaču koji je, vozeći pod utjecajem alkohola, jučer izazvao nesreću na raskrižju Ulice Siniše Glavaševića i Slavonske avenije već je izrečena kazna.

Kažnjen je novčanom kaznom od 25.800 kuna te mu određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

“Jučer, 3. prosinca 2019. godine u 2.50 sati, 31-godišnjak pod utjecajem alkohola 2,12g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta, upravljao je osobnim automobilom koprivničkih registarskih oznaka te je u Zagrebu, na raskrižju Ulice Siniše Glavaševića i Slavonske avenije izazvao prometnu nesreću. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba”, stoji u policijskom priopćenju.

Policijski službenici su vozača odveli na otrežnjenje, a potom i na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu, gdje je proveden žurni prekršajni postupak.

Proglašen krivim te mu je sudac zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prometnih prekršaja izrekao novčanu kaznu u iznosu od 25.800 kuna te mu odredio Zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom za B kategoriju u trajanju od tri mjeseca.

Komentari