ZATEČENI U PREKRŠAJU: Jednom 1.320, drugom 1.580 eura kazne, policija objavila detalje

Foto: MUP

Dvojica vozača koje je zagrebačka policija zatekla u počinjenu prometnih prekršaja kažnjena su novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 2.900 eura, priopćila je PU zagrebačka.

U ponedjeljak, 18. prosinca 2023. godine oko 12.25 sati u Zagrebu u Ulici Klin u nadzoru prometa je zatečen 27-godišnji vozač kako upravlja s osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom dok mu je Rješenjem poništena vozačka dozvola i određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine jer je prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova. Zbog navedenog, vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1.320 eura.

Istog dana u 20 sati, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom ulice Siniše Glavaševića gdje je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Obavljenim očevidom i provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok je u krvi imao alkohola najmanje 2,01 g/kg. Zbog toga, vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Nesavjesni vozač je kažnjen zbog počinjenog prekršaja te mu je izrečena pravomoćna presuda i ukupna novčana kazna u iznosu od 1.580 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.