Vozač zbog prometnih prekršaja dobio 110 dana zatvora! Evo čime je zaslužio tako rigoroznu kaznu

Policija
Foto: MUP

Policijska uprava zagrebačka objavila je priopćenje o dva nova slučaja drastičnog kršenja prometnih propisa i kaznama koje su prekršitelji dobili.

U nedjelju, 6. listopada 9.20 sati, tijekom redovne kontrole vozila i vozača, policijski su službenici u Prilazu Vladislava Brajkovića ispred kućnog broja 3 zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak.

Nadzorom je utvrđeno da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,99 g/kg u krvi.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenom je na Općinskom sudu u Novom Zagrebu nepravomoćnom presudom izrečena kazna zatvora od 110 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na 6 mjeseca.

Istoga dana oko 5.15 sati, tijekom redovne kontrole vozila i vozača, policijski su službenici uočili osobni automobil kako se kreće Slavonskom avenijom u smjeru istoka.

Nadzorom je utvrđeno da vozač vozi brzinom od 101 km/h, odnosno umanjeno za 10% tolerancije 90,9 km/h u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 70 km/h, a kod raskrižja s ulicom Hrvatske bratske zajednice odbio se zaustaviti na znak i naredbu policijskog službenika, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Nastavio je vožnju bez zaustavljanja, a dolaskom do raskrižja s Ulicom Kruge skrenuo je u lijevo za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo za njegov smjer kretanja. Zaustavljen je u IV. Njivicama ispred kućnog broja 21, gdje je utvrđeno da 44-godišnji vozač upravlja pod utjecajem alkohola (1,56 g/kg).

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenom je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, izrečena novčana kazna u iznosu od 26.000 kuna.

Komentari