Vozač koji je 12-godišnju djevojčicu izbacio iz autobusa dobio izvanredni otkaz

croatiabus-autobus

Vozač koji je 12-godišnju djevojčicu izbacio iz autobusa i ostavio je samu na magistrali dobio je izvanredni otkaz.

Potvrdio je to direktor Croatia busa novinarima Radio Sljemena.

Djevojčica je, kako podsjeća Poslovni.hr, u Rogoznici sjela na autobus za Zagreb, a na stanicu ju je ispratila teta, dok su je roditelji trebali dočekati na zagrebačkom autobusnom kolodvoru.

Problem je nastao kada je vozač već na izlazu iz Rogoznice utvrdio da djevojčica ima pogrešnu kartu.

Prema riječima majke 12-godišnjakinje Marine Suručić Kic vozač je bio neumoljiv i nije pristao na to da majka u Zagrebu plati kartu.

Djevojčica nije imala dovoljno novca za novu kartu, a nitko od putnika nije joj priskočio u pomoć. Vozač je uplakanu djevojčicu izbacio na prvom ugibalištu.

Na društvenim mrežama ovaj je slučaj izazvao brojne reakcije, mogu se pročitati nebrojene osude vozačevog postupka, u nešto manje broju i osude putnika koji se nisu uključili i spriječili izbacivanje djevojčice, premda su, ako nisu pomogle molbe upućene vozaču, to mogli vrlo elegantno učiniti kupnjom vozne karte za nesretnu djevojčicu.

U moru osuda javljaju se i mišljenja da važeći zakoni prisiljavaju vozača na takav postupak.

Tako jedan korisnik Facebooka iznosi, kako kaže, drugu stranu priče. “Kupnjom prijevozne karte sklopljen je ugovor o prijevozu. Za slučaj nesreće tijekom vožnje, za naknadu štete odgovara prijevoznik i pripadni osiguravatelj. Osiguranjem nije pokrivena osoba koja nema valjanu kartu (ugovor). Odgovarat će svojom imovinom – vozač i tvrtka. Dakle, vozaču ne gine otkaz, zato što je primio putnika bez karte (ugovora). Isto mu se piše”, napisao je ovaj korisnik Facebooka te dodao: “Zanima me stav sindikata vozača.”