Voditelj pučke kuhinje na Sv. Duhu: “Na Božić nitko ne smije biti sam i ne smije biti gladan”

Foto: Screenshot HRT

Još se nikada nije dogodilo da je Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu nekome uskratila obrok. Prošlog Božića su bili jedina pučka kuhinja koja je radila na blagdan zbog čega ih je posjetilo više od 500 ljudi.

Fra Vladimir Vidović, voditelj pučke kuhinje sv. Duh, Zagreb, rekao je u emisiji HRT-ovoj Studio 4 kako su intenzivni dani pred pučkom kuhinjom, a bili su i cijeli mjesec prosinac. Kulminacija će biti danas u 15 sati na velikom Božićnom ručku koji ćemo podijeliti svima koji će doći, naglasio je.

– Dobro smo se pripremili. Ne znamo koliko će ljudi doći, ali prošle godine ih je bilo petstotinjak.Prošle smo godine pripremili 15 odojaka koje smo podijelili, a imali smo i desetke kilograma francuske salate, rekao je i dodao kako je ove godine sve pojačano. Danas nitko neće biti gladan u Zagrebu.

– Na Božić nitko ne smije biti sam i na Božić nitko ne smije biti gladan. Bilo bi porazno za društvo da danas netko oskudijeva, naglasio je.

Dodaje kako je humanitarni rad poput vala koji pokrene dobrotu. Potrebno je samo krenuti, a ostalo se zakotrlja poput lavine i to je najveća ljepota djelovanja.

Vidović je poslao poruku koja govori o solidarnosti i darivanju koje smo pozvani činiti kako bi Božić imao odjeka i u našem stvarnom životu, a to je biti s drugima, pomoći im, podijeliti s njima ono što imaš.

Istaknuo je kako ga snažno motivira papa Franjo i cjelokupni njegov pontifikat.

– Papa je rekao kako se siromahe ne broji, već ih se grli i ljubi. Ove godine isti taj papa spominje riječ solidarnost, gdje nam stavlja svima na srce da budemo solidarni i podijelimo ono što imamo s onima koji nemaju, naglasio je.