VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZAGREBA: Spašavanje iz ruševina i prebacivanje preko rijeke Save

VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZAGREBA: Spašavanje iz ruševina i prebacivanje preko rijeke Save
Foto: Zagreb.hr

Ured za upravljanje u hitnim situacijama organizira vježbu postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom “Zagreb 2018.” koja će se održati u subotu 20. listopada 2018. na području bolnice Blato.

Vježba počinje u 7:00 okupljanjem sudionika na zbornim mjestima, spremanjem opreme i polazak prema lokaciji vježbe bolnici Blato.

Pokazni dio vježbe za građane i medije odvijati će se od 10:30 do 12:00. U sklopu pokaznog dijela će, osim spašavanja iz ruševina, biti izvršeno prebacivanje jednog tima civilne zaštite preko rijeke Save.

Scenarij vježbe jest zajedničko djelovanje specijalističkih i općih postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba, te operativnih snaga civilne zaštite u slučaju razornog potresa na području grada Zagreba.

Na vježbi se očekuje sudjelovanje oko 500 pripadnika civilne zaštite i operativnih snaga i to iz: Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Hrvatske Gorske službe spašavanja – Stanice Zagreb, Nastavnog zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zagrebačkog speleološkog saveza, Zagrebačkog radio-amaterskog saveza i udruga za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

Komentari