Vivax televizori iz Rugvice osvajaju Europu

vivax-tv2M SAN Grupa d.d. otvorila je danas u Rugvici novu proizvodnu liniju za slaganje LED TV uređaja vlastite robne marke Vivax. Kapacitet linije je oko 84 tisuće LED televizora godišnje, a u planu je i dodatno zapošljavanje djelatnika koji će raditi u proizvodnji.

Ovo je prva proizvodna linija takve vrste u Hrvatskoj, a glavno tržište Vivax LED televizora biti će tržište Hrvatske i zemlje Europske unije. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 380 tisuća eura.

U proizvodnji se poštuju najviši standardi kvalitete praćeni svim europskim certifikatima. “Roba mora zadovoljiti sve uvjete kvalitete kako po kriterijima u ispitnim listama tako i po usklađenosti s normama EU što se kontrolira po ispitnim izvješćima koja svjedoče o zadovoljenju EU normi.“ naglasio je Marijan Janko, voditelj odjela kvalitete M SAN Grupe.

Veličine LED TV-a koji će se u početku proizvoditi su 22“, a u do kraja ove godine proizvodnja se proširuje na 24“, 28“ pa sve do 32“ i 39“.

Vivax je robna marka M SAN Grupe, nastala 2003. godine i do sada se probila na tržišta regije, zapadne Europe, Afrike te Južne Amerike. Dosadašnji ukupni prihodi Vivax-a iznose više od 173 milijuna eura, a procjenjuje se da je tržišni udio Vivax LED televizora u Republici Hrvatskoj 8% tržišta.

Vivax je robna marka koja svoju ponudu širi na sve segmente potrošačke elektronike, od malih kućanskih aparata, klima uređaja, televizora i audio tehnike, sve do tableta i pametnih telefona.

“Strategija Vivax-a je korištenje provjerenih i poznatih tehnologija. Želimo stvarati proizvode koji su dostupni, pouzdani, privlačni, a cjenovno prihvatljivi svima. U narednom periodu M SAN Grupa širit će prodajnu mrežu Vivax partnera kako bi s proizvodima bili prisutni u svakom mjestu i u svakoj trgovini. Ulaganje u vlastitu robnu marku je težak proces, ali M SAN Grupa je značajna sredstva uložila u razvoj proizvoda i u povećanje kvalitete. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju vidimo kao priliku za povećanje tržišta, a proizvodnjom u Hrvatskoj želimo naš brend još više približiti domaćim kupcima“ zaključio je Miroslav Huzjak predsjednik Uprave M SAN Grupe.