#Vivalthis: Matej Meštrović, Stefan Milenković i ansambl Sudar Percussion na Bundeku

matej_mestrovic

U petak navečer Zagrepčane na Bundeku očekuje prava glazbena poslastica. Priredit će je Matej Meštrović, Stefan Milenković i ansambl Sudar Percussion, a se događa u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta.

Matej Meštrović izvodi projekt #Vivalthis koji će, zajedno sa Zagrebačkim solistima, odsvirati 26. rujna u Lisinskom na otvorenje jesenske glazbene sezone.

Inače, dugogodišnji izazov ovog iznimno talentiranog i kreativnog skladatelja bio je napisati Vivaldijeva Četiri godišnja doba iz perspektive ljevorukog pijanista.

Kao nastavak suradnje s ansamblom Sudar Percussion s kojim je 2014. godine izdao album Eat Suite, na projektu #Vivalthis pridružuje im se i Stefan Milenković, odličan violinist i uvijek dobrodošao prijatelj u Hrvatskoj koji će odsvirati nekoliko stavaka Vivaldijevih Četiri godišnja doba te neke od najizvođenijih skladbi iz svog bogatog, virtuoznog repertoara.

Organizatori u najavi koncerta, uz ostalo, donose i ovaj citat Branimir Pofuk:

“Matej Meštrović je neobična ptica na glazbenom nebu. Leti brzo i vješto. Čas se uspinje, čas ponire. Kako mijenja pravce, tako i mijenja i stilove leta, od mirnog lebdenja na snažnim
strujama visoko iznad dolina i planina, do brišućeg leta među krošnjama i travkama. Pri tom, perje mu sjaji u stotinama boja, a nerijetko za sobom povuče i čitavo glazbeničko jato.
Vivaldijeva Godišnja doba sjajno odgovaraju temperamentu i mašti Mateja Meštrovića i njegovih glazbeničkih suradnika na ovom projektu.
Pri tom, svi oni zadovoljavaju i onaj osnovni i glavni uvjet koji mora ispuniti svatko tko se na ovaj način usudi i odluči poigrati s Vivaldijevim notama: svi su pošteni majstori svog umjetničkog zanata, svi su virtuozi.”

Ulaz na koncert je besplatan!