Više od 200 vrhunskih sportaša kreće s treninzima na novim zagrebačkim bazenima

bazen-svetice-zagreb-hr

Novootvoreni bazenski kompleks na zagrebačkim Sveticama, dugo očekivani sportski infrastrukturni sadržaj koji je vrhunskim sportašima prijeko bio potreban, postao je ovih dana trenažno utočište za više od 200 najboljih europskih i hrvatskih triatlonaca.

Sukladno kriterijima Sportskog saveza Grada Zagreba, Zagrebački triatlonski savez nakon više od 20 godina čekanja na kvalitetne termine za treninge u zagrebačkim bazenima, na Sveticama upravo ono što treba vrhunskim sportašima.

– Do sada su sportaši ZTS-a, do razine olimpijskih kandidata trenirali u nepopularnim terminima. Sada će konačno moći na kvalitetan način trenirati te ostvarivati bolje rezultate. Tako će zahvaljujući velikom razumijevanju Grada Zagreba koji nam je dodijelio termine na bazenu Svetica, trenirati europski prvak u Ironmanu Andrej Vištica, prošlogodišnja osvajačica medalje na Europskom kupu Sonja Škevin, višestruka prvakinja Željka Šaban te sportaši Silvije Tomac i brončani mladi senior i Ema Filipović juniorka, s nedavno održanog europskog prvenstva u kros duatlonu – najavio je Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza.

Inače, u rujnu će se na Jarunu, pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održati Europski kup u triatlonu, za koga će se hrvatski reprezentativci pripremati upravo na bazenima Svetice.

Foto: Zagreb:hr