‘VINA OD DAVNINA’: Otvorena prva boca vina ‘Kraljevina Zelina’, berba 2017.

Kraljevina Zelina
Foto: Zagrebačka županija

U sklopu manifestacije “Vina od davnina” upriličena je svečanost otvaranja prve boce vina Kraljevina Zelina, berba 2017.

Odobrenje za stavljanje vina u promet pod etiketom robne marke Zagrebačke županije dobilo je ove godine šest vinara – OPG Željka Kosa, OPG Stjepana Puheleka Pureka, Vina Kos Jurišić, OPG Branimira Žigrovića, Vina Bedekovich d.o.o. i Vinarija Jarec-Kure. Još tri vinara pridružit će im se do ljeta.

Otvaranju prve boce Kraljevine Zelina, u ime Županije, prisustvovali su zamjenik župana Hrvoje Frankić i predsjednik Skupštine Damir Mikuljan.

“U kultu hrane i pića vino ima posebno mjesto. Svaki pravi gospodar uvijek je počastio putnika namjernika, kao i svoje goste, čašom vina. To se čini i danas”, rekao je Mikuljan, dodavši da Županija, već dvadesetak godina, sudjeluje u “oblikovanju” robnih marki.

“Idemo u korak s vinarima. Ruku pod ruku. Uvidjeli smo, a ne samo gledali, čuli smo, a ne samo slušali. Stalo nam je do vinara, a tako će biti i dalje”, rekao je Mikuljan.

U ime župana prisutnima se obratio njegov zamjenik Hrvoje Frankić. Udruga “Kraljevina Zelina” uspjela je okupiti proizvođače koji su se etablirali i stvorili prekrasnu priču. Županija će im u tome i dalje pomagati”, rekao je Frankić, dodavši da je Županija za sufinanciranje projekata u poljoprivredi ove godine predvidjela 13 milijuna kuna.

Komentari