VIDEO: Policija u restoranu zatekla 34 osobe! Naplaćene su kazne, napisane prijave, direktor priveden…

VIDEO: Policija u restoranu zatekla 34 osobe! Naplaćene su kazne, napisane prijave, direktor priveden...
Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija je, u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda Zagreb, provela raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Trešnjevke, koji je radio unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH.

Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su, legitimirane i provjerene ukupno 34 osobe.

“Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile. Za osam je osoba utvrđeno da nisu nosile zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali četiri Obavijesti o počinjenom prekršaju te su naplaćene četiri novčane kazne zbog prekršaja iz članka 47. st. 2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti”, priopćila je PU zagrebačka.

Također, službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera protivno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa COVID-19 putem okupljanja.

Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama Stožera civilne zaštite RH, službenici Državnog inspektorata, Turističke inspekcije, Područnog ureda Zagreb utvrdili su prekršaj iz članka 9-A Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je izdano usmeno rješenje o zabrani rada.

Dio prostora objekta gdje se obavljala nedozvoljena djelatnost usluživanja jela i pića je zapečaćen na minimalno 30 dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorene osobe.

Nakon provedene racije, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 32-godišnji direktor kao odgovorna osoba ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.