VESELI VIKEND U IVANIĆ-GRADU: Uz obilje druge zabave – 9. Međunarodni žabarski karneval!

Žabarski karneval - Ivanić-Grad
Foto: volimivanic.info

U sklopu obilježavanja Dan Ivanić-Grada, tijekom mjeseca lipnja organizirano je 40 manifestacija i događanja.

Uvod u slavlje započinje u petak, 2. lipnja, a navečer 22. Izložbom vina Udruge vinogradara i vinara Brenta u Hotelu Sport, revijalna utakmica HRT i Ivanića, koncertom VA Milka Trnina u maloj dvorani, te koncertom Mate Bulića na gradskom trgu.

U subotu, 3. lipnja, očekuje vas: 13. Obrtnički sajam – tradicija, gastronomija i turizam na kojem izlaže 40-tak izlagača. Tu su brojni zabavni, pjevački nastupi, izložbe i promocije udruga, škola, te niz drugih događanja.

U večernjim satima u subotu je 9. Međunarodni žabarski karneval na kojem sudjeluje 300-tinjak karnevalista iz Bolivije, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Povorka karnevalista prošetat će ulicama grada, karnevalske grupe predstavit će se na pozornici na Trgu Vladimira Nazora,a poslije slijedi koncert banda Vrijeme ljubavi te dobra zabava dugo u noć.

U subotu 3. lipnja, održat će se Međunarodni turnir u rukometu za djevojčice u SD Žeravinec, Cooking show Blaža i Denisa u spremanju roštilja, a u nedjelju 4. lipnja biciklijada, ulična košarka na igralištu pored OŠ Đ. Deželića, koncert KUD-a I.G. Kovačić, a na Izletištu Petek Prvenstvo Hrvatske u mininogometu i 17. Međunarodni malonogometni turnir “Sportom protiv droge”